Coronavirus.

MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET – uppdaterad 31 aug 2020

Vi fortsätter med vår verksamhetsomställning under september. Vi har gudstjänst varje söndag kl. 11 som webbsänds via Youtube.
Vi kommer att ha ”Öppen kyrka” vid följande tider:
Tisdagar kl. 10.30-13.00, 17.00-19.00
Torsdagar kl. 10.30-13.00
Söndagar kl. 13.00-15.00 ( ej söndag 6 september)

Under september månad förbereder vi oss för att kunna starta med fler ”coronasäkra” verksamheter i oktober.

Vi förstår att spridningen av Coronaviruset är en källa till osäkerhet, men vill uppmana församlingens medlemmar att inte gripas av oro och rädsla. Istället vill vi uppmuntra till ett ansvarsfullt agerande där vi tillsammans följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten ger.

Immanuelskyrkan tar kontinuerligt del av den information som ges av Folkhälsomyndigheten och Equmeniakyrkan på nationell nivå, och vår verksamhet följer huvudsakligen de rekommendationer som ges där.

Det är viktigt att säga att omställningen gör vi inte av rädsla utan av omsorg om oss alla. Vi vill göra det vi kan för att få ner smittspridningen och på så sätt avlasta vården och på så sätt ta vårt samhällsansvar. Även om vi lyssnat in flera av våra verksamheters ledare vill vi inte lämna beslutsbördan på varje individuell verksamhet att fatta beslut utan fattar det istället åt oss alla. Sedan är det också så att vi är en församling där många av oss, inte minst i ansvarsgrupperna är över 70 år. Vi vill inte att man som 70+/riskgrupp skall känna att man borde ställa upp/komma när det är ens arbetsvecka när man egentligen i enlighets med regeringens uppmaning skall undvika nära kontakter och inser då att det blir svårt få ihop den dagliga verksamheten under den närmsta tiden – med allt vad det innebär av städning/fika/kyrkvärdskap mm. Därför ställer vi om!

Var gärna med och att ge ditt offer under denna period som vanligt om du har möjlighet. Det går bra att ge via swish 123 174  2626 eller bankgiro. 820-0982

• Vi anställda finns tillgängliga för samtal och annan hjälp man kan tänkas behöva. Tveka inte att höra av dig!
  • Till sist vill också uppmuntra oss alla att visa omsorg om varandra genom att ringa varandra eller höra av sig via sms. På så sätt kan vi hjälpas åt så att ingen känner sig ensam, även då man behöver hålla sig hemma.

VAD KAN JAG SJÄLV GÖRA FÖR ATT UNDVIKA SMITTA?

• En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta andra!

MER INFO
Vi försöker hålla hemsidan uppdaterad efter bästa förmåga, men då förhållandena kan ändras snabbt hänvisar vi ändå till https://www.krisinformation.se/ för den senaste informationen.

Har du frågor får du gärna höra av dig till någon av oss anställda:

Anne Grudeborn

Pastor, vikarierande

anne.imkboras@immanuelskyrkan.nu

Deborah Helsing

Församlingsmusiker och körledare

Johanna Buller

Pastor och församlingsföreståndare

Föräldraledig

johanna.imkboras@immanuelskyrkan.nu

BÖN
Herre, vi vänder oss till dig och lyfter fram den värld vi lever i och den situation som nu råder. Vi ber om ditt hopp och helande till människor som drabbas. Vi ber för den tungt belastade vårdpersonalen runt om i världen, om kraft och styrka i det arbete de står i. Vi ber för forskare och medicinskpersonal, om hjälp att finna bot och vaccin.Vi ber för politiker och beslutsfattare, om hjälp att fatta kloka beslut. Vi ber om ditt ljus och din omsorg om dem av oss som känner rädsla och oro. Tack för att vi inte är ensamma. Tack Jesus för att du går med oss, stöder oss, bär oss och ger oss hopp.

Amen.

Vi önskar dig Guds välsignelse och omsorg.

/ Immanuelskyrkans styrelse och Anne Grudeborn

Senast uppdaterad 31 aug 2020